U trendu

Ponuda Pomoravlja na Sajmu turizma

JAGODINA – Turističke organizacije (TO) Pomoravskog okruga: Jagodine, Ćuprije, Despotovca, Paraćina, Svilajnca i Rekovca, predstavile su se bogatim ponudama na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je otvoren od 20. do 23.februara.

Sa optimizmom očekuju, rečeno je danas Tanjugu u TO, da ova godina bude izuzetno dobra i profitabilna kada je reč o turizmu.

Uz sve pohvale ovoj tradicionalnoj, uglednoj turističkoj manifestaciji, Turistička organizacija Jagodine predstavila je poznate i dobro posećene destinacije: Akva park, Izletište „Potok“, Muzej voštanih figura, ZOO vrt, Šoping centar, Muzej naivne i marginalne umetnosti, ali i dobar geografski položaja, na međunarodnom autoputu i železničkoj pruzi na „Koridoru 10“.

Ponuđene su i tradicionalne manifestacije „Tortijada“, „Petrovdanski sajam“, „Međunarodni kik boks spektakl“, koje privlače po nekoliko hiljada posetilaca.

Despotovac je punudio posete najposećenijoj pećini Srbije, „Resavskoj pećini“, Vodopadu „Lisine“, Manastiru Manasija, Muzeju ugljarstva u Senjskom Rudniku i degustaciju kulinarskih specijaliteta mladih kuvara Tehničke škole, planinarenje Beljanicom, lov na vuka, evropskog i jelena lopatara, divlju svinju…

Turistički radnici Paraćina, koji ističu da zadnjih godina imaju stalan porast noćenja, punudili su Izletište „Grzu“, spomenik prirode Sisevac, gde je u toku gradnja prvog ekološkog hotela u Srbiji sa pet zvezdica.

Posete manstirima Sveti Sisoje, Sveta Petka i Pokrov presvete Bogorodice, Salonu vina i manifestaciji „Vinske svečanosti“ u Trešnjevici.

Ćuprija je ponudila posete manstiru Ravanica, gde se nalaze mošti kneza Lazara, Spomen području Boja na Ivankovcu, tradicionalnim manifestacijama „Crevarijada“, takmičenje ribolovaca na Velikoj Moravi i drugim manifestacijama koje traju cele godine.

Uz Prirodnjački centar Srbije, Svilajnac je ponudio posete „Moravskoj Svetoj Gori“, manastirima na desnoj obali Velike Morave, rodnoj kući Stevana Sinđelića…

Najmanja i jedina nedovoljno razvijena opština u Pomoravskom okrugu, Rekavac, predstavio je lepote priode Levča, vinograde i vinarije, manastir Kalenić i druge manastire ovog kraja, tradicionale manifestacije: Salon vina, Sabor narodnog stvaralaštva „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.