U trendu

Poreska na manifestacijama i sajmovima privremeno zatvorila 20 objekata

BEOGRAD – Poreska uprava je od početka godine do 22. marta obavila 31 kontrolu poreskih obveznika na raznim manifestacijama, među kojima su „Zimska bajka“, „Beogradska zima“, Sajam kozmetike, Sajam knjiga i Sajam automobila, a mera privremene zabrane obavljanja delatnosti izrečena je u 20 objekata zbog neizdavanja fiskalnog računa, rečeno je Tanjugu u Poreskoj upravi.

U cilju provere primene Zakona o fiskalizaciji, Poreska uprava je sprovela kontrolu kod poreskih obveznika koji imaju obavezu evidentiranja prometa preko elektronskog fiskalnog uređaja na području cele Srbije i u tom periodu izvršila 2.601 kontrolu evidentiranja prometa, a prilikom 1.728 kontrola nisu utvrđene nepravilnosti.

Mere privremene zabrane obavljanja delatnosti, zbog neizdavanja elektronskog fiskalnog računa, izrečene su u 873 objekta, od kojih je na 15 dana privremeno zatvoren 761 objekat, na 90 dana privremeno zatvoreno 108 objekata i na godinu dana privremeno su zatvorena četiri objekta – tri ugostiteljska i jedna trgovinska radnja.
U istom periodu, Poreska uprava bila je prisutna na raznim turističkim destinacijama, između ostalih na Kopaoniku, Zlatiboru, Divčibarima, Staroj planini, Vrnjačkoj Banji, Sokobanji i Atomskoj Banji.

Tu je izvršeno 195 kontrola, pri kojima je izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti u 110 objekata, naveli su za Tanjug u Poreskoj upravi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar