U trendu

Poreznicima potvrde i rešenja o PIB-u od sutra samo elektronski

BEOGRAD – Poreski obveznici će od sutra potvrde i rešenja o poreskom identifikacionom broju (PIB-u) dobijati isključivo u elektronskoj formi u poresko sanduče preko portala Poreske uprave (PU), saopštila je danas Poreska uprava i dodala da će oni koji su, na svom profilu na portalu PU ostavili i kontakt podatke, biti mejlom ili telefonom obavešteni da im je dostavljena potvrda ili rešenje.
Iz Poreske uprave pojašnjavaju da će se kao datum uručenja smatrati dan postavljanja rešenja ili potvrde u poresko sanduče.
Takođe i da će obveznici ubuduće isključivo elektronski dobijati potvrdu o registraciji odnosno o PIB-u na obrascu za novoosnovane poreske obveznike i obveznike koji rade promene podataka o nazivu i adresi, odnosno REG obrazac, zatim o ođavi registracije iz jedinstvenog registra poreskih obveznika na obrascu PO, te rešenje o oduzimanju ili vraćanju PIB-a kao i rešenje o odbijanju zahteva za vraćanje privremeno oduzetog PIB-a.
Novi način dostave omogućava poreskim obveznicima brži uvid u razloge oduzimanja poreskog identifikacionog broja, navode iz PU i dodaju da procedura podnošenja zahteva za vraćanje PIB-a ostaje nepromenjena, tj. da se on podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave u papirnom obliku ili u elektronskoj formi putem mejla.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar