U trendu

Porodične firme su stub razvoja svake ekonomije

BEOGRAD – Iako su porodične firme stub razvoja ekonomije, svest o njihovom značaju još nije dovoljno razvijena, rečeno je danas na onlajn konferenciji koju su organizovali Color Media Communications i Centar za edukaciju “Pro Educa”.
Sa predstavnicima uspešnih porodičnih firmi, velikih, malih i srednji preduzeća se razgovaralo o tome kako u trenutnom stanju u zemlji donositi odluke, održati poslovanje, saopšteno je iz Color Media Communications.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i vlasnik porodične firme sa tradicijom dužom od 30 godina Tomislav Momirović je izjavio da su u njegovoj porodičnoj kompaniji znali da biznis na porodičnim osnovama može da počiva samo ako je mali.
Naveo je da je cilj ministarstva koje vodi, da očuva makroekonomsku stabilnost i da mala i srednja preduzeća, koja inače rade tako što su povezana sa većim sistemima, opstanu.
Šefica Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Dubravka Negre je istakla da će podrška malim biznisima nastaviti da bude jedan od prioriteta EIB, kako bi se pomogao oporavak od posledica pandemije.
Dragan Močević iz centra za edukaciju “Pro Educa” je istakao da su porodične firme važne za svaku domaću ekonomiju, jer su u trenucima krize pouzdanije i stabilnije.
One inače predstavljaju najčešći oblik firmi ali je loše to što samo mali broj njih pređe na narednu generaciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.