U trendu

Poskupljenje, povećanja plata i količina gasa u rebalansu Srbijagasa

NOVI SAD – Nadzorni odbor usvojio je predlog rebalansa programa poslovanja Srbijagasa kojim su povećane ukupne nabavke gasa, ubačena projekcija povećanih cena za 10 procenata i povećanje plata za šest posto.

U informaciji objavljenoj na sajtu Srbijagasa, navedeno je da su u okviru fizičkog obima poslovanja uvećane planske veličine ukupne nabavke gasa, u smislu većeg utiskivanja nabavljenih količina prirodnog gasa u Podzemno skladište Banatski Dvor.

Cilj je obezbeđenje sigurnosti snabdevanja tržišta Srbije prirodnim gasom u narednoj zimskoj sezoni.

U predlog izmena godišnjeg programa poslovanja, ubačena je i projekcija povećanja regulisanih cena za javno snabdevanje malih kupaca i domaćinstava, na nivou od 10 procenata počev od 1. maja ove godine.

Dokumentom koji je Nadzorni odbor prihvatio, obuhvaćen i je izmenjeni Plan zarada zaposlenih u skladu sa potpisanim izmenama Kolektivnog ugovora, kojim je utvrđeno povećanje osnovne zarade u iznosu od šest procenata počevši od januara ove godine.

U informaciji se navodi da je planiranje troškova izvršeno uz uvažavanje objektivnih potreba preduzeća.

„I u zavisnosti od kategorije troška, gde god je bilo moguće, izvršena je racionalizacija troškova u odnosu na planirane, odnosno ostvarene troškove u 2022. godini“, objavio je Srbijagas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar