U trendu

Poslovni forum „Švedska u Srbiji“ sutra u PKS

BEOGRAD – Poslovni forum „Švedska u Srbiji – investicije i saradnja za budućnost“, u organizaciji Privredne komore Srbije i Ambasade Kraljevine Švedske, biće održan sutra u PKS.

Skup, organizovan u okviru promocije Nacionalnog dana Švedske i razvojnih projekata koje Švedska agencija SIDA sprovodi u Srbiji kao podršku evrointegracijama, ima za cilj da se domaći privrednici u bilateralnim razgovorima povežu sa sagovornicima iz komplementarnih sektora, da predstave mogućnosti svojih kompanija i proizvoda i uspostave buduću saradnju.

Poslovni forum je podeljen na plenarni i B2B deo, navodi se u saopštenju PKS.

Na prvom delu foruma učestvuju predstavnici švedskih kompanija koje su investirale u Srbiji, predstavnik Švedske razvojne agencije SIDA, osnivač kompanije Agronomics Scandinavia AB i savetnik vladinih struktura Švedske iz oblasti poljoprivrede i problematike utvrđivanja otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda.

Na forumu će biti predstavljene mogućnosti poslovanja sa Švedskom, najviše u sektorima agroindustrije, prehrambene industrije, drvne i industrije nameštaja, metalske i mašinske industrije, farmaceutske industrije, industrije papira, ekologije i informacionih tehnologija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.