U trendu

Pošta: Jačanje saradnje u poštanskom saobraćaju sa Turskom

BEOGRAD – Jačanje saradnje sa Turskom na planu međunarodnog poštanskog saobraćaja i usluga bili su tema današnjih razgovora ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoja i v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Pošta je saopštila da su sagovornici zaključili da saradnja i povezivanje pošta dve zemlje mogu da budu daleko veći kako bi na najbolji način pratili savremene sve bolje međudržavne odnose.

Đorđević je izjavio da je Pošta Srbije regionalni lider u poštansko-logističkim uslugama, te da će u partnerstvu sa Turskom poštom ojačati svoju ulogu i u međunarodnim okvirima.

„Turska je veoma važan partner Srbije i današnji sastanak ima za cilj da pokrene inicijativu za nove zajedničke projekte dvaju poštanskih operatora, kojima ćemo ispratiti i adekvatno odgovoriti na rastuću e-trgovinu“, rekao je on.

Dodao je da će se to odnositi na poboljšanje kvaliteta usluge u međunarodnom poštanskom saobraćaju i razvoj ukupnih logističkih kapaciteta.

Tema razgovora bile su i mogućnosti prenosa pošiljaka komercijalnim letovima „Turkiš erlajns”, kojima će se uz razgranatu mrežu međunarodnih linija nacionalne avio kompanije „Er Srbija”, dati novi zamah međunarodnom poštanskom saobraćaju, ali i razvoju regionalne trgovine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.