U trendu

Pošta Srbije na Generalnoj skupštini PostEvrope

u Dablin

DABLIN, 5. oktobra (Tanjug) – Delegacija Pošte Srbije koju predvodi vršilac dužnosti direktora Zoran Đorđević, učestvuje u radu Generalne skupštine i biznis foruma Asocijacije javnih poštanskih operatora PostEvropa (PostEurope) u Dablinu, saopštilo je danas to javno preduzeće.

Navodi se da se Đorđević na marginama skupa sreo se sa brojnim zvaničnicima, a sa generalnim direktorom Svetskog poštanskog saveza Masahikom Metokijem razgovarao je o najaktuelnijim pitanjima i inovacijama koje planira da uvede Pošta Srbije.

Pošta prenosi da se u nastavku događaja održava biznis forum, čija je tema održiva i konkurentna transformacija pošta, kao i praćenje globalnih trendova i njihovog uticaja na poštansko poslovanje.

Napominje se da je proteklih godina poštanska delatnost prošla kroz ogromnu transformaciju izazvanu različitim faktorima, iz čega prositiče sve veća potreba da poštanska delatnost bude održivija.

Upravo iz tog razloga PostEvropa je, uzimajući u obzir aspekte životne sredine, ekonomske i socijalne održivosti, izradila Viziju održivosti koja će biti prezentovana na forumu.

Pošta Srbije navodi kako su duboka transformacija izazvana ubrzanom digitalizacijom i velikim brojem inovacija, kao i brze promene navika potrošača, nametnule kao jednu od glavnih tema panel diskusije generalnih direktora pošta budućnost Evrope i poštanske delatnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar