U trendu

Pošta Srbije: Poslovodstvo sa sindikatima o rezultatima rada i materijalnom položaju zaposlenih

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“, Zoran Djordjević, zajedno sa svim izvršnim direktorima i direktorima funkcija, održao je 1. marta sastanak na kome je predstavnike sindikata, koji su aktivni u preduzeću, upoznalo sa rezultatima rada u poslednjih godinu dana, pre svega u domenu materijalnog položaja zaposlenih i zarada.

Djordjević je posebno naglasio da je za njega i celo rukovodstvo, od samog dolaska na čelo Preduzeća, od posebnog značaja kontinuirano i redovno medjusobno informisanje sa sindikatima uz unapredjenje socijalnog dijaloga.

„Pokazali smo da imamo volju da radimo i da se menjamo na bolje, da od Pošte napravimo uspešno preduzeće. To potvrdjuju i poslovni rezultati na kraju 2021. godine, koju smo uspešno završili i time stvorili osnov da tražimo i realizujemo povećanje mase za zarade od 10 odsto“, rekao je Djordjević, a danas saopštilo to preduzeće.  

Dodao je da je cilj rukovodstva da Pošta bude likvidna i da zajedno sa sindikatima radi na rastu prihoda, jer je „primarni cilj zadovoljni zaposleni“.

„Takvo opredeljenje, izmedju ostalog, potvrdjuju i nova vozila koja su počela da stižu krajem godine kao i 1.024 mopeda koji će stići do kraja meseca, ali i nove uniforme za zaposlene koje se očekuju tokom marta“, rekao je Djordjević.

Te nabavke su, prema njegovim rečima, posebno značajne imajući u vidu da nisu bile predvidjene planom javnih nabavki za 2021. godinu koji je donelo prethodno rukovodstvo, ali su ubrzani pozitivan rast poslovanja od marta prošle godine, ostvaren pozitivan poslovni rezultat i racionalizacija poslovanja kroz smanjenje broja rukovodećih mesta i specijalnih savetnika, omogućili ulaganja u poboljšanje uslova rada zaposlenih.

Pozitivno poslovanje omogućilo je, kako je rekao i značajno unapredjenje kvaliteta i modernizaciju usluga Pošte, kao i uvodjenje novih usluga i tehnologije zasnovane na digitalizaciji, a sledi uvodjenje usluga mobilnog poštara, eNotara, nove mašine za sortiranje i e-komerca.

Dodao je da će i u narednom periodu posebna briga biti usmerena na povećanje zarada i dalje unapredjenje materijalnog i finansijskog položaja zaposlenih, a o načinima i vremenskim okvirima poslovodstvo će, kao i do sada, razgovarati sa sindikatima i zajedno sa njima donositi odluke koje su važne za zaposlene.

„Poslovodstvo posebno radi na intenziviranju širenja poslovne mreže u cilju stvaranja veće dostupnosti usluga i rasta prihoda, pa je tako u planu otvaranje novih 300 pošta na teritoriji cele Srbije, koje bi najvećim delom trebalo da budu ugovorne pošte“, rekao je Djordjević.

On je, kako je navedeno, apelovao na predstavnike sindikata da razgovaraju sa radnicima po dubini kolektiva, kako bi svi zaposleni bili upoznati sa merama koje se preduzimaju i ostvarenim rezultatima o kojima rukovodstvo redovno razmenjuje informacije sa predstavnicima sindikata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar