U trendu

Pošta Srbije razmatra robotizaciju procesa

Pošta Srbije razmatra da sa sa Poštom Slovenije saradjuje na uvodjenju najnaprednijih informatičkih rešenja u logističke centre u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

V.d. direktor Pošte Srbije Zoran Djordjević je, tokom obilaska poštansko-logističkog centra u Mariboru i data centra Pošte Slovenije za upravljanje radnim procesima, naveo da je modernizacija jedan od poslovnih prioriteta Pošte Srbije.

U ovim centrima implementirana su tehnološka rešenja bazirana na veštačkoj inteligenciji, a u Mariboru je instaliran i prvi robot koji se koristi za preradu pošiljaka, navodi se u saopštenju.

„Naš cilj je podizanje kvaliteta, brža i efikasnija usluga za gradjane i privredu, a jedan od pravaca razvoja koji razmatramo je zasnovan i na uvodjenju robotizacije u proces prerade pošiljaka kao podrške efikasnijem radu zaposlenih“, izjavio je Djordjević.

Delegacija Pošte Srbije zavrašava danas radnu posetu Sloveniji, koja je usledila nakon što je delegacija Pošte Slovenije u maju posetila Srbiju, kada su i počeli razgovori rukovodstva dva preduzeća o budućoj saradnji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.