U trendu

Pošta Srbije želi jačanje saradnje sa poštom Turske

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević i ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoj razgovarali su danas o najvažnijim oblastima za unapredjenje saradnje dvaju zemalja na planu medjunarodnog poštanskog saobraćaja i usluga.

Saradnja i povezivanje pošte Turske i Pošte Srbije, mogu da budu daleko veći, kako bi na najbolji način pratili savremene sve bolje odnose dveju država, kao i razvoj tržišta i trgovinskih odnosa, zaključili su sagovornici, saopštila je Pošta Srbije.

Djordjević je naveo da je Pošta Srbije regionalni lider u poštansko-logističkim uslugama i da će u partnerstvu sa Turskom poštom ojačati svoju ulogu i u medjunarodnim okvirima.
„Turska je veoma važan partner Srbije i današnji sastanak ima za cilj da pokrene inicijativu za nove zajedničke projekte dvaju poštanskih operatora, kojima ćemo ispratiti i adekvatno odgovoriti na rastuću e-trgovinu – poboljšanjem kvaliteta usluge koju pružamo u medjunarodnom poštanskom saobraćaju i razvojem ukupnih logističkih kapaciteta“, izjavio je Djordjević.
On je najavio i skori sastanak čelnika pošta dveju zemalja, na kome bi se uspostavili okviri za zajednički nastup i bolje pozicioniranje na medjunarodnom tržištu, kao i čvršće povezivanje gradjana i privreda Srbije i Turske.
Kako je navedeno, tema razgovora bile su i mogućnosti prenosa pošiljaka komercijalnim letovima „Turkiš erlajns”“, kojima će se uz razgranatu mrežu medjunarodnih linija nacionalne avio kompanije „Er Srbija“, dati novi zamah medjunarodnom poštanskom saobraćaju, ali i razvoju trgovine na širokom geografskom području regiona i Turske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.