U trendu

Posta: Veselinovic zloupotrebio funkciju narodnog poslanika

BEOGRAD – Pošte Srbije saopštile su danas da je narodni poslanik Željko Veselinović zloupotrebio funkciju poslanika i kako navode, na nasilan način pokušao da uđe na zakazani sastanak predsednika Nadzornog odbora „Pošte Srbije” Boriše Šarenca sa predstavnicima Sindikata Sloga.

Iz Pošte navode da je Veselinoviću, pošto je tema sastanka bila unapređenje položaja radnika i planova Pošte Srbije, ulazak onemogućen, nakon čega je, kako kažu, nasilno ušao u šalter salu Glavne pošte i sa predstavnicima Sindikata Sloga seo na pod i razvio transparent.

Sa njima je ušla i grupa novinara, a nakon, kako se navodi, poziranja za fotografisanje, napustili su prostorije Pošte.
Iz Pošte ističu da je očigledno da je pojavljivanje poslanika Željka Veselinovića, koji je u poslaničkoj grupi Ujedinjeni, politički motivisano i instruirano i da ovakvi postupci ne doprinose ugledu Pošte Srbije već ga narušavaju, zbog čega poslovodstvo Pošte najoštrije osuđuje ovaj postupak.
„Kao odgovorno rukovodstvo koje redovno održava sastanke sa svim sindikatima koji predstavljaju i reprezentativno i nereprezentativno članstvo, smatramo da ovakvi neprimereni postupci malog sindikata sa svega nekoliko desetina članova, narušavaju i štete ugledu i svemu što su radnici Pošte Srbije stvorili u prethodnih godinu i po dana“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i uverenje da manja grupa u ovom sindikatu neće uspeti da sputa i omete veliku većinu koja želi da Pošta Srbije postane moćna i jaka kompanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.