U trendu

Poštanske marke u čast stogodišnjice Poštanske štedionice

Pošta Srbije predstavila je danas je poštanske marke izdate povodom stogodišnjice osnivanja Poštanske štedionice.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević istakao je na promociji maraka u PTT muzeju da Banka Poštanska štedionica i Pošta Srbije dele korene i vrednosti kojima su posvećeni: odgovorno, sigurno i stabilno poslovanje, prepoznat državni interes i razvoj novih savremenih usluga i brige o klijentima.

„Istakao bih zadovoljstvo dugogodišnjom intenzivnom poslovnom saradnjom kojom smo stavili na raspolaganje preko 1.500 naših poslovnica za isplatu različitih državnih pomoći i socijalnih davanja, kao i za više od 550.000 najstarijih sugradjana, klijenata banke koji penzije mogu da podižu i na šalterima pošta, dok svakog meseca poštari uručuju penzije na više od 280.000 kućnih adresa,“ rekao je Djordjević.

On je dodao da će Pošta Srbije i Poštanska štedionica u budućnosti produbiti veze novim projektima i ponuditi nove digitalne usluge, kao što je plaćanje računa na kućnim adresama, vodeći računa posebno o najstarijim korisnicima.

Predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojan Kekić kazao je da prigodna marka „nije samo lep i svečan ukras, već i garant, potpis na sigurnu i dobru budućnost“.

„Jednako smo ponosni na svoju tradiciju, kao i stalnu modernizaciju i inovacije koje su nezaobilazne na našem putu rasta. Da bismo, kao što kaže jedan od slogana po kojm smo prepoznatljivi bili ‘Još bliže vama’, u prethodnih pet godina proširili smo paletu proizvoda i poslovnu mrežu po celoj zemlji,“ rekao je Kekić.

On je istakoa da je Poštanska štedionica ovu godinu provela radno i podsetio da je ta banka u julu preuzela MTS banku, a u oktobru potpisala ugovor o preuzimanju Komercijalne banke Banjaluka.

Kekić je dodao i da je prvi šalter Poštanske štedionice otvoren je u palati Moskva na Terazijama 1923. godine, kao i da onda danas ima 206 ekspozitura u Srbiji.

Prigodno filatelističko izdanje „100 godina od osnivanja Banke Poštanska štedionica a.d, Beograd“ sadrži poštansku marku nominalne vrednosti 30 dinara štampanu u šalterskim tabacima od deset maraka, koverat prvog dana FDC i prigodan žig.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.