U trendu

Potpisan ugovor o hotelu 'Hajat' u Novom Sadu umesto starog 'Parka'

Ugovor o izgradnji hotela kompanije „Hajat“ (Hyatt Regency) u Novom Sadu je danas potpisan.

Ugovor su u Novom Sadu potpisali direktor kompanije „Inobačka“ Vukajlo Babić i potpredsednik kompanije „Hyatt International Group“ za razvoj, Takuja Aojama.

Pokrajinska vlada je saopštila da je to ugovor o rekonstrukciji i dogradnji postojećeg Hotela „Park“ koji će postati „savremen premijum hotelsko-poslovni kompleks jednog od najvećih hotelskih lanaca u svetu“.

Babić je naveo da će hotel imati 235 soba i apartmana, i biti najveći kongresni centar u Vojvodini, koji će moći da na 1.900 kvadratnih metara primi gotovo 1.000 ljudi.

Vrednost investicije je 107 miliona evra, najavljeno je da će hotel biti otvoren 2026. godine i imati osoblje od 250 ljudi.

Potpredsednik kompanije „Hyatt International Group“ za područje Evrope, Afrike i Bliskog istoka, Srđan Mileković, izjavio je da će novosadski „Hajat“ slediti „sve standarde održivosti“ i primeniti „jačanje kvaliteta i ulaganje u ljudske resurse“.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i ataše za trgovinu Ambasade SAD u Srbiji Rejčel Djuran.

Gradonačelnik je rekao da dolazak „Hajata“ predstavlja prekretnicu u razvoju lokalne turističke privrede, a
Mirović podsetio da je 2022. godine Srbija imala najveći rast priliva turista u odnosu na godinu pre.

Naveo je da je Srbija 2011. i 2012. godine imala oko 700 miliona evra ukupnog prihoda od turističke privrede, a danas dostiže dve i po milijarde evra „što oslikava kontinuitet kojim se Srbija razvija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.