U trendu

Potpisan ugovor s dobitnicom stana u naselju Zemunske kapije

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas ugovor sa Svetlanom Janković iz Kragujevca, dobitnicom trosobnog stana u beogradskom naselju Zemunske kapije, u nagradnoj igri „Uzmi racun i pobedi“.

Mali je posle potpisivanja ugovora u Vladi Srbije čestitao dobitnici i zahvalio joj na učešću u nagradnoj igri.

„Ovo je prvi stan iz drugog kruga nagradne igre Uzmi račun i pobedi, još pet izvlačenja će biti. Pozivam sve građane Srbije da što veći broj fiskalnih računa pošalju kako bi dali sebi mogućnost da dobiju neku od vrednih nagrada“, rekao je Mali novinarima posle potpisivanja ugovora.

Janković je poslala četiri koverte, a u bazenu za izvlačenje nagrada u tom trenutku je bilo osam miliona koverata.

„Stvarno velika sreća. Stan izgleda prelepo, spreman je. Svetlana će sa bratom odmah nakon potpisivanja otići do stana. Puno lepih trenutaka želim vama, vašoj porodici i deci“, rekao je Mali.

Naglasio je da građani mogu da vide zbog čega je važno da uzimaju fiskalni račun posle svake kupvine.

„Deo tog novca, umesto da neko stavi u svoj džep, ide u državnu kasu, odatle gradimo i sređujemo Srbiju. Mi izlazimo sa novim paketom ekonomskih mera podrške našoj privredi. Od nečega moramo da finansiramo i taj paket pomoći, i pomoć našim penzionerima i povećanje plata i penzija i sve ostalo“, kaže ministar finanisija.

Naglasio je da moramo da vodimo računa o svakom dinaru i da je pomoć građana Srbije u tom pogledu i kroz nagradnu igru Uzmi račun i pobedi.

Zahvalio je svim građanima koji su do sada učestvovali u nagradnoj igri i što uzimaju fiskalne račune čime, dodaje, gradimo lepšu, uspešniju i uređeniju Srbiju.

Svetlana Janković je rekla novinarima da se još sležu utici posle izvlačenja nagrade i da je presrećna.

„Još uvek nisam baš svesna“, rekla je Janković i navela da će posle potpisivanja ugovora otići da obiđe stan koji je dobila.

Janković radi u agenciji za nekretnine u Kragujevcu, ima dvoje dece, a kaže da joj stan koji je dobila u Beogradu mnogo znači i da je došao u pravi čas.

Navela je da još nema planove u vezi sa stanom i tek će odlučiti.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Mirko Petrović rekao je da stan koji je dobila Janković poslednji trosoban stan koji je dodeljen u nagradnoj igri.

„Ostali stanovi su po strukturu dvosobni, površine 51 ili 52 metra kvadratna zavisno od tipa do tipa. Ti stanovi su takođe završeni, biće spremni za useljenje u svakom narednom krugu. Kako koji srećni dobitnik bude izvučen moći će da se odmah useli u stan“, rekao je Petrović.

Ugovor sa dobitnicom stana Svetlanom Janković potpisao je i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.