U trendu

Potpisan ugovor sa dobitnicom stana u nagradnoj igri

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovor sa dobitnicom stana u prethodnom kolu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ Marjanom Đekić.

Reč je o dvoiposobnom stanu u naselju Zemunske kapije, a Marjana je nakon potpisivanja ugovora novinarima izjavila da se oseća fantastično i da nije verovala da ovako nešto može da joj se desi.

„Imamo stan ali manji od ovoga, tako da nam ovaj dobitak puno znači. Poručila bih svim građanima Srbije da igraju nagradnu igru, ništa nije namešteno i poželela im da prođu kao što mi“, rekla je srećna dobitnica i navela da će nastaviti da igra i šalje koverte.

Ministar finansija Siniša Mali je dobitnici uručio i ključeve novog stana i njoj i njenoj porodici poželeo mnogo lepih trenutaka u njemu.

Osvrnuo se i na izmene Zakona o fiskalizaciji, koje su na dnevnom redu tekuće sednice Skupštine Srbije.

„Očekujem da će narodni poslanici danas izglasati izmene zakona o fiskalizaciji čime bismo završili sa pravnim okvirom za sprovođenje novog sistema fiskalizacije u Srbiji. Od 1.novembra do kraja aprila imaćemo prelazni period u kome će se paralelno primenjivati i postojeći i novi sistem fiskalizacije da bi od 1. maja naredne godine sasvim prešli na novi sistem“, rekao je on.

Naveo je da je za potrošace važna činjenica da će, pošto će po novom sistemu svaki račun imati kju ar kod, potrošači moći mobilnim telefonom da provere da li se radi o ispravnom ili neispravnom fiskalnom računu.

Prema njegovim rečima, tako će i građani kao potrošači na neki način postati kontrolori ispravnosti fiskalnih kasa i fiskalnih računa, pa će zajedno sa državom raditi na suzbijanju sive ekonomije.

Istakao je i da fiskalizacija privredu neće koštati ništa, jer su za nabavku fiskalnih kasa onima kojima su potrebne namenjene subvencije i to 100 evra po prodajnom mestu i 100 evra po fiskalnom uređaju.

„Prijavljivanje za subvencije počinje 15. oktobra i trajaće do kraja januara“, rekao je Mali i pozvao sve fiskalne obveznike da se što pre uključe u taj proces.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.