U trendu

Potpisani ugovori sa dobitnicima stanova u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, potpisali su danas ugovore sa dvoje dobitnika stanova u prvom izvlačenju tekućeg ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ – Vladanom Petrovićem iz Šapca i Malinom Radisavljević iz Blaca.

Oni su dobili stanove u Zemunskim kapijama, Petrović jednoiposoban a Radisavljevićeva dvosoban stan.

Čestitajući im, ministar finansija Siniša Mali poželeo im je sreću u novim stanovima i zahvalio što su uzimali fiskalne račune i učestvovali u nagradnoj igri, i na taj način, kako je rekao, podržali napore Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije.

„Građanima Srbije želim da poručim da je ova nagradna igra veliki uspeh, jer je do te subote kada je bilo izvlačenje pristiglo 45 miliona računa. Danas već imamo 55 miliona a skoro 700.000 naloga je otvoreno na aplikaciji „Uzmi račun i pobedi“, rekao je Mali novinarima posle potpisivanja ugovora.

Ocenio je da ovako veliki brojevi znače da su građani Srbije prihvatili novi način fiskalizacije, kao i digitalizaciju, jer se više ne šalju koverte nego se fiskalni računi skeniraju.

Mali je pozvao građane da učestvuju u nagradnoj igri, a da, ako to i ne rade, uzimaju fiskalne račune jer tako podržavaju borbu protiv sive ekonomije.

„Kroz naplatu fiskalnih računa finansira se budžet Srbije. Iz toga pravimo škole, bolnice, auto-puteve, Beogradski metro, isplaćujemo penzije, povećavamo plate“, istakao je Mali.

U kratkom obraćanju, dobitnik Vladan Petrović je rekao da izvlačenje dobitnika nagrada nije gledao i da mu je majka javila da je srećni dobitnik.

„Kasnije su počeli da stiži pozivi sa svih strana i niko nije mogao da veruje“, kazao je on i dodao da će stan ostati njegovoj ćerki.

Tek malo govorljivija bila je dobitnica Malina Radisavljević, koja je ispričala da je račun koji je doneo stan njenoj porodici iznosio 210 dinara i da se jedino seća da je u njemu bio smoki.

„Bila sam kod kuće sa decom i gledala, a suprug je spavao. Kada sam videla da sam dobila stan, samo sam gledala u ekran i ćutala. Ne znate tada kako da reagujete. Probudila sam supruga i rekla mu, ali ni on nije shvatao šta se desilo. Tek sutradan sam se malo pribrala“, rekla je Malina.

Pomenuti smoki kupljen je na ideju njenog sina Filipa.

„Ja sam rekao majki da kupimo smoki i eto taj račun je doneo stan. Nisam mogao da verujem“, vidno srećan rekao je dečak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.