U trendu

Potres u vrhu liste: Bil Gejts više nije drugi najbogatiji čovek na svetu

Vlasnik kompanija Tesla Motors i Spejs iks Ilon Mask prestigao je osnivača „Majkrosofta“ Bila Gejtsa na Blumbergovoj listi milijardera i postao drugi najbogatiji čovek na svetu.

Nakon što su porasle cene deonica kompanije Tesla neto vrednost bogatstva Ilona Maska porasla je na 128 milijardi dolara, što je dovoljno da u ovom trenutku bude drugi najbogatiji čovek sveta. Gejts je sada pao na treće mesto liste.

Mask je na početku godine na ovoj listi zauzimao 35. mesto, ali je u međuvremenu zbog brojnih uspešnih projekata vrednost njegovog bogatstva porasla za 100,3 milijarde dolara, što predstavlja rekord kada je u pitanju porast vrednosti u jednoj godini.

Ovim rastom Mask je na listi prestigao Gejtsa, što će svakako predstavljati dodatnu satisfakciju Masku s obzirom na to da je nekoliko puta dolazio u sukob s američkim milijarderom i osnivačem „Majkrosofta“.

Prva rasprava Maska i Gejtsa odnosila se na električne automobile i Mask je tada Gejtsu poručio da o njima nema pojma, a sve je kulminiralo tokom pandemije korona virusa jer milijarderi imaju različite stavove kada je reč o odnosu prema kovidu 19.

Na listi najbogatijih ljudi prema Blumbergu i dalje vodi osnivač Amazona Džef Bezos. Pored Bezosa, Maska i Gejtsa, u vrhu liste milijardera nalaze se još Bernar Arno i Mark Zakerberg.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.