U trendu

Povećano interesovanje za posao u Nemačkoj

Za posao u Nemačkoj ove godine prijavilo se 360 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera, preko projekta „Triple Win“ koji zajednički sprovode Nemačka organizacija za medjunarodnu saradnju GIZ i Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije, saopšteno je danas.

To je skoro 100 kandidata više u odnosu na prethodnu godinu, kada se prijavilo 275 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera.

Sledeći konkurs za posao u Nemačkoj preko projekta „Triple Win“ biće objavljen početkom decembra, dok je selekcija kandidata planirana za početak naredne godine.

„Triple Win“ je jedini projekat koji je rezultat medjudržavnog dogovora Srbije i Nemačke, i isključivo posreduje u zapošljavanju medicinskih sestara i tehničara. Kandidati ne plaćaju nikakve nadoknade za posredovanje, niti projekat ostvaruje profit u Srbiji, jer sve troškove projekta snose nemački poslodavci.

Prijavljivanje za učešće na projektu je isključivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je, pored evidentiranja svih prijava, takodje zadužena za proveru da li ugovor o radu, koji je ponudjen kandidatima, ispunjava sve pravne uslove prema zakonu Srbije.

Svi poslodavci su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa državljana Srbije u Nemačkoj pod istim uslovima kao i za osobe koje već rade u Nemačkoj.

Projekat „Triple Win“ osim u Srbiji posluje i u Bosni i Hercegovini i na Filipinima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.