U trendu

Poverenica najavila preporuku Ministarstvu trgovine Srbije da se ne radi nedeljom

Poverenica Srbije za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da će „Ministarstvu trgovine uputiti preporuku da se ne radi nedeljom“.

„Ja iz protesta ne kupujem nedeljom u tržnim centrima. Počeli smo analizu, i to će biti inicijativa ili preporuka jer to je ogroman broj ljudi koji radi nedeljom i ne može da bude sa svojom porodicom“, kazala je Janković na konferenciji „Poslovanje po meri porodica“.

Taj skup je u Beogradu organizovala „Biznis info grupa“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, u saradnji s Unicefom – Srbija.  

Janković je na sastanku zatražila da se Zakon o finansijskoj podršci porodicama dopuni poreskim podsticajima za kompanije koje brinu o zaposlenima koji imaju porodicu, i odredbom o obaveznom roditeljskom odsustvu za očeve, saopštila je danas pres služba poverenice.

Poverenica je navela da nije dobijala pritužbe o direktnoj diskriminaciji trudnica, majki i žena uopšte postavljanjem pitanja poslodavca „Da li planirate da ostanete trudni?“, već je rekla da se zaposlene majke žale na niže zarade, lošije radno mesto i nemogućnost napredovanja po završetku porodiljskog odsustva.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Kad je neko zaludan onda preporucuje svasta. Postigli smo takav nivo razvitka da ne treba da radimo uopste da li ta „poverenica“ razmislja o stanovnicima sela koji bez obzira na vreme moraju da hrane stoku ,cije proizvode Ona iz „“potesta “ ne kupuje nedeljom ali da li ih trosi tog dana? Trla baba lan …. Sta mi sve placamo da nas zamajava.

Napišite komentar