U trendu

Poziv kompanijama da se uključe u program „Moja prva plata“

BEOGRAD – Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas preduzetnike, mikro, mala, srednja preduzeća i velike kompanije da se prijave za drugi ciklus Programa „Moja prva plata“ i obezbede kvalitetan, obrazovani kadar uz podršku države, a time pomognu zapošljavanje i ostanak mladih u zemlji, navodi se u saopštenju PKS-a.

Dodaje se da će program Vlade Srbije omogućiti da se 10.000 mladih u Srbiji, do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem, bez radnog iskustva, osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima.

Cilj programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadra, piše u saopštenju.

PKS napominje da kompanije kroz ovaj Program dobijaju mogućnost da izaberu kandidate koje će obučiti u skladu sa svojim potrebama, a troškove uvođenja u posao snosi država.

Program poslodavcima daje šansu da novim zapošljavanjem povećaju obim poslovanja, investiraju u razvoj ljudskih resursa i uz manje troškove, unaprede postojeće timove, ističe PKS.

Komora navodi da je, prema njenoj anketi, 98 odsto poslodavaca koji su učestvovali u prvom ciklusu Programa „Moja prva plata“, izrazilo želju da ponovo učestvuje u ovakvoj akciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.