U trendu

Poziv mladima za učesće na omladinskom turistickom samitu

BEOGRAD – Ministarka trgovine turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozvala je mlade ljude u Srbiji, uzrasta od 12 do 18 godina, da se prijave za učešće na Prvom Globalnom omladinskom turističkom samitu (GYTS).

GYTS se održava u periodu od 27. juna – 3. jula u Sorentu u Italiji, kao platforma koju je razvila UNWTO u saradnji sa Vladom Republike Italije, saopštilo je ministarstvo.

Cilj samita je da se pruži prilika mladima iz celog sveta da predstave svoje ideje i predloge za budućnost održivog turizma u okviru Agende za održivi razvoj 2030.

„Republika Srbija, kao članica Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), aktivno učestvuje u inicijativama koje ova organizacija sprovodi radi unapređenja svetskog turizma. Čast nam je što možemo da doprinesemo jednoj ovakvoj inicijativi i sigurna sam da imamo mnogo mladih ljudi sa fantastičnim idejama kojima će nas predstaviti u najboljem svetlu na predstojećem samitu“, poručila je Matić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija kao nagradu izabranom delegatu i njegovom pratiocu, obezbeđuje prevoz i transfere, a troškove smeštaja i boravka u Italiji snosi Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar