U trendu

Pravljenje zaliha mleka izazvalo kratkotrajnu nestašicu

BEOGRAD – Sekretar Udruženja za trgovinu Privrede komore Srbije (PKS) Žarko Malinović izjavio je danas da se na tržištu događa kratkotrajan poremećaj, a ne nestašica mleka.

„Tržište se snabdeva u onim količinama u kojim je to bilo u prethodnom periodu. Usled priče o tome da nema mleka, dobli smo i rast tražnje“, rekao je Malinović za RTS.

On tvrdi da su trgovci sve svoje zalihe stavili na raspolaganje i da rade sve što je u njihovoj moći da obezbede stabilno snabdevanje.

„Građani moraju shvatiti da su trgovačke marže u Republici Srbiji na jako niskom nivou. Trgovci gube novac, ali su svesni odgovornosti koju imaju u ovom trenutku, jer od 15 do 20 odsto proizvoda je pod uredbama ograničenih cena i dele sa građanima teret krize“, smatra Malinović.

On je naglasio kako nema potrebe da potrošači prave zalihe, jer se na taj način pogoršava stanje na tržištu mleka.

„Nema potrebe da mleko kupujemo na pakete. Radi se o robi koja ima ograničen rok trajanja. Ukoliko se kao potrošači ponašamo odgovorno, kupujemo količine koje su nam potrebne, a ne pravimo zalihe, mi ćemo imati stabilno snabdevanje“, poručio je Malinović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.