U trendu

Predstavljen vodic kroz blokcejn tehnologiju

BEOGRAD – Vodič „Uvod u blokčejn“ daje uvid u osnove revolucionarne tehnologije koja je svojom pojavom promenila tradicionalno razumevanje finansija i drugih sistema, rečeno je na predstavljaju vodiča, nastalog u okviru projekta „Preduzmi ideju“.

Projekat, kako je saopšteno iz Inicijative Digitalna Srbija, sprovodi konzorcijum okupljen oko ove Inicijative a uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Predsednica Srpske blokčejn inicijative Emilija Vuković je objasnila da je „Uvod u blokčejn“ namenjen svima koji žele da se upoznaju sa osnovnim pojmovima onoga što nam donosi Web3.
Prema njenim rečima iz vodiča se, između ostalog, može saznati šta su javni, a šta privatni lanci, kako funkcioniše bitkoin, koje su prednosti a koje mane blokčejna.

Direktor projekta „Preduzmi ideju“ Nebojša Bjelotomić je istakao da vodič olakšava razumevanje složenih procesa i pojmova na koje ova tehnologija asocira.

“ Ovo je samo jedan od prvih koraka, a u narednom periodu planiramo različite aktivnosti, programe i edukativne sadržaje koji će otvoriti prozor u blokčejn za sve zainteresovane“, rekao je on.

Vodič može besplatno da se preuzme na sajtu projekta „Preduzmi ideju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.