U trendu

Predstavljene inovacije u domenu arhitekture u Beogradu

BEOGRAD – Sve vrste inovacija u domenu arhitekture i građevinarstva od zavesa, tepiha i tapeta, preko pločastih materijala, do digitalnih rešenja za efikasno korišćenje energije u domovima i održivost predstavljeni su danas na skupu u Privrednoj komori Beograda.

Skup je treći put organizovalo Udruženje za građevinsku industriju u saradnji sa Privrednom komorom Beograda i časopisima Koncept i Arhitekta, a predstavnici prestižnih kompanija iz Srbije predstavile su svoje proizvode arhitektama i dizajnerima iz naše zemlje.

U opremanju enterijera predstavljene su sve vrste zavesa i tepiha, garnišne, tapete, mebl štofovi i tekstilna opremu, kao i materijali za enterijere, okov za nameštaj, parketi i laminati, kao i lepkovi.

Posetioci su uživali u prezentaciji najnovijih modela sudopera, koje su vrhunac tehnologije, kako sa aspekta kvaliteta, tako i sa aspekta dizajna.

Bilo je reči i o radnim površinama za kuhinje koje su izrađene od materijala otpornih na udarce i oštećenja, ali i o podnim prostirkama koje ne upijaju vodu i na kojima ne ostaju fleke.

Tokom prezentacije predstavljena su i digitalna rešenja za energiju i automatizaciju za efikasnost i održivost poput besprekidnog napajanja, instalacionih materijala i sistema, pametnih kuća, prekidači i utičnice i protivpanično osvetljenje.

Jedan od ovlašćenih distributera CAD/BIM sotvera za građevinarstvo i arhitekturu na području Srbije, BiH, Albanije, Makedonije i Crne Gore prezentovao je svoju ponudu od distribucije i implementacije softvera, preko obuke i izdavačke delatnosti do uvođenja i same izrade softvera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.