Premijerka Ana Brnabić zatvara sutra ovogodišnji KBF

BEOGRAD – Kopaonik biznis forum (KBF) sutra završava četvorodnevni rad obraćanjem predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić, učesnicima foruma.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijerka Brnabić će završnim govorom zvanično zatvoriti ovogodišnji, 28. po redu KBF, koji se održava u hotelu Metropol.

Poslednjeg dana rada foruma, učesnicima će se u plenumu obratiti Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Marija Obradović, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, prema najavi Saveza ekonomista Srbije, organizatora KBF.

Biće održana četiri panela. Na prvom, pod nazivom „Agenda zelenog rasta“, učestvovaće direktor Kancelarije Svetske banke u Srbiji, Stiven Ndegva, sa saradnicima.

„Gde je Srbija danas sa sprovođenjem politike životne sredine?“, tema je o kojoj će, na drugoj sesiji, govoriti eminentni panelisti, među kojima i Sem Fabrici, ambasador i šef delegacije Evropske unije u Srbiji.

Poslenici turističko-ugostiteljskog sektora predstaviće podatke i svoja viđenja situacije u toj industriji na panelu „HORECA – Uticaj kovida-19 i kako se prilagoditi za budućnost“, a na završnom, četvrtom panelu će biti reči o „Značaju prirodnih nauka za ekosistem srpskog ljudskog kapitala“.

Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije, predstaviće na kraju zaključke ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma, koji će biti dostavljeni Vladi Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.