U trendu

Preminuo direktor jedne od najvećih tehnoloških kompanija (foto)

Nakon kratke i teške bolesti preminuo je Mark Herd, izvršni direktor kompanije Oracle, jedne od najvećih firmi kalifornijske Silicijumske doline, prenosi CNN.

Gepostet von Mark Hurd am Montag, 6. November 2017

Početkom meseca, Herd je svojim zaposlenima poslao obavestenje da ‘zbog privatnih razloga medicinske prirode odlazi na bolovanje kako bi se fokusirao na vlastito zdravlje’.

Herd je svoju karijeru u firmi Oracle, vrednoj gotovo 200 milijardi dolara, zapoceo 2010. godine, samo mesec dana nakon što je zbog optužbi za seksualno uznemiravanje bio prisiljen da podnese ostavku na funkciju izvršnog direktora kompanije Hjulet-Pakard, takode jednog od divova Silicijumske doline.

Herdov prelazak iz HP-a u Oracle te je godine bila glavna vest u Silicijumskoj dolini koja je uzburkala strasti tehnoloških divova. HP je tužio Oracle u pokušaju da spreči Herda da se pridruži upravnom odboru konkurentske firme, strahujuci da će ogorčeni bivši zaposleni novoj kompaniji odati kompromitujuće poslovne tajne, prenosi Novac.hr.

Od kada se Herd pridružio Oracleu kompanija je osetno unapredila svoj poslovni model, što je bilo od presudne važnosti jer su tih godina nezaustavljivo počeli da cvetaju Google, Amazon i Microsoft.

Osim što je obogatio kompanijin portfelj, inicirao je program za studente kojima je omogućavao usavršavanje u jednoj od najuspešnijih firmi Silicijumske doline.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar