U trendu

Priča o BG obilaznici stara pet decenija ide u istoriju

BEOGRAD – Obilaznica oko Beograda ima izuzetan značaj zbog ogromnog prometa vozila koji idu ovuda, i mi možemo da je gradimo zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji koja je sprovedena, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćsja i infrastrukture Tomislav Momirović, na otvaranju sektora 4 obilaznice od Ostružnice do petlje Orlovača.

„Vi ste došli u situaciju zajedno sa svima nama da moramo da rešavamo projekte koji se vuku ne jednu deceniju, ne dve decenije, nego često po pet decenija. Najgori primer je verovatno obilaznica oko Beograda“, rekao je Momirović obraćajući se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i prisutnima.

On je obećao da će svi koji su uključeni u izvradnju obilaznice dati sve od sebe da do kraja sledeće godine završe sektore pet i šest.

„Da završimo brzo projektovanje kako bi došli do Pančeva, kako bi napravili krug oko Beograda i ekološki rasteretili dodatno Beograd, kako ovde ne bi bilo ovakve gužve od kamiona kakvu vidite sada“, kazao je Momirović.

Dodao je da, ako je predsednik Vučić mogao da obezbedi vakcine, ne samo za građane Srbije, već i za podršku regionu, onda mogu da se završe i svi ovi projekti, a priča o obilaznici pošalje u istoriju.

Ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo ocenila je da je obilaznica oko Beograda po veličini i značaju jedan od najvećih infrastrukturnih projekata Srbije.

„Veoma mi je drago što vidim da je Srbija poslednjih godina postigla velike rezultate u oblasti infrastrukture. Ono što me posebno raduje je da su kineske kompanije dale svoj doprinos izgrađi te infrastrukture“, izjavila kineska ambasadorka.

Izrazila je uverenje da će kompanina Power Ćina uraditi sve da uspešno završi obilaznicu uz vosok kvalitet radova i u ugovorenom roku.

„Zajedničkim naporima daćemo doprinos ekonomskom razvoju naše dve zemlje“, istakla je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.