U trendu

Prijava za onlajn program prekvalifikacije za IT do 15. maja

BEOGRAD – Kabinet predsednice Vlade Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu i sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), pozvao je danas zaposlena i nezaposlena lica da se do 15. maja prijave na novi onlajn program Prekvalifikacije za IT.

Ovo je nastavak uspešnog Programa u okviru kojeg je, od 2017. godine do sada, obučeno više od 2.200 polaznika i polaznica. Zahvaljujući pozitivnim rezultatima prethodnih faza programa Prekvalifikacije za IT, kao i kontinuiranog rasta IKT sektora u Srbiji, odlučeno je da se Program nastavi i da se pokrene novi ciklus obuka za više od 400 polaznika i polaznica, navedeno je u saopštenju.

Program će ove godine biti održan onlajn, kako bi svi polaznici iz cele Srbije mogli da direktno iz svog doma učestvuju.

Onlajn program Prekvalifikacije za IT sprovodiće se tokom 2022-2023. godine i obuhvatiće minimum 250 sati stručne obuke fokusirane na jedan od pet programskih jezika (Java Script, PHP, Python, Java, .NET) i sistem administraciju, kao i 40 časova iz mekih veština i 120 časova prakse.

Svi zainteresovani mogu da dobiju sve informacije na sajtu itobuke.rs

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar