U trendu

Pristanište u Zemunu Srbiju vraća na mapu vodnih koridora

BEOGRAD – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem o realizaciji projekta izgradnje međunarodnog pristaništa u toj opštini, nakon čega je poručila da se završetkom tog projekta Srbija vraća na mapu vodnih koridora.

Izgradnja međunarodnog pristaništa u Zemunu započela je polovinom prošle godine, a vrednost projekta iznosi 1,5 miliona evra.

Mihajlovićeva je istakla da je međunarodno pristanište u Zemunu izuzetno važan projekat za Srbiju jer će doprineti sve većem broju putnika i kruzera koji pristaju u našu zemlju, saopšteno je iz kabineta Ministarstva građevinarstva.

„Država poslednjih godina mnogo investira u vodni saobraćaj i ta ulaganja iznose oko 350 miliona evra. Naš cilj je da Srbiju vratimo na mapu vodnih koridora i završetkom ovog projekta tome ćemo doprineti“, kazala je Mihajlović.

Dodala je da je Ministarstvo tu da pruži svu neophodnu podršku i pomoć.

Matić se zahvalio potpredsednici Mihajlović i Ministarstvu na pomoći i podsetio da se na taj projekat čekalo decenijama.

Kako je naveo, Zemun će završetkom tog projekta ojačati svoje potencijale u turističkom smislu.

Sastanku su prisustvovali i gradska sekretarka za inspekciju Sonja Božović i direktori Agencije za luke i JVP „Beogradvode“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.