U trendu

Priznanje EY Preduzetnik 2021. godine Jeleni Popović-Bujic

BEOGRAD – Jelena Popović-Bujić, ispred kompanije Iceberg Salat Centar, dobitnica je priznanja EY Preduzetnik 2021. godine, koje je međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodelila jubilatrni 10. put.

Nagradu su pobednici uručili predsednik nezavisnog žirija Darko Budeč, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Ivan Rakić i predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali osiguranja Srbija, koje je generalni sponzor programa, Dragan Filipović.

Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Vuku Popoviću i Filipu Karaičiću, ispred kompanije Quantox Tećnology u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine, dok je Nebojša Matić, osnivač i vlasnik kompanije Mikroelektronika odneo priznanje u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

U godini u kojoj Program EY Preduzetnik godine obeležava i svoj jubilej, dodeljeno je priznanje u još jednoj potkategoriji – EY Društveno odgovorni Preduzetnik godine, koje je ponela Marija Pantelić ispred kompanije Bosis.

Dobitnica priznanja EY Jelena Popović-Bujić rekla je da je to za nju neverovatno iskustvo i da je izuzetno ponosna što su kao kompanija sledili svoje vizije i ciljeve koji su ih doveli do takvog dostignuća.

„Moram dodati i da mi je neizmerno drago što je za desetogodišnjicu postojanja ovog fenomenalnog programa, nagradu odnela žena. Velika mi je čast što ć predstavljati Srbiju u Monte Karlu“, rekla je Popović – Bujić.

Iceberg Salat Centar je osnovan 1990. godine kako bi proizvodio Iceberg salatu, koja se do tada nije gajila u Srbiji.

Danas se bavi uzgojem svih vrsta salata, kao i preradom i distribucijom 180 artikala iz segmenta povrća i voća.

Kompaniju je osnovao Popović, a danas je vodi njegova ćerka, Jelena Popović-Bujić.

Sa više od 120 zaposlenih, kompanija svoje proizvode prodaje McDonald’s-u, trgovinskim lancima u Srbiji i regionu, kao i renomiranim restoranima i hotelima.

U cilju povećanja izvoznih kapaciteta Iceberg Salat Centar 2021. godine investira u pokretanje najsavremenije poljoprivredne proizvodnje salata na 47 hektara u Besnom Foku.

Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, rekao je da smo se kroz program EY Preduzetnik godine, koji postoji čitavu deceniju u Srbiji, izbliza upoznali preko 250 domaćih preduzetnika, a 10 godina kasnije, kako kaže, njihove ideje, načini za opstanak na tržištu, inovacije koje uvode u svoje poslovanje i dalje su fascinantni.

„Naš jubilej pored podrške naših saradnika iz Generali osiguranja, Raiffeisen banke i kompanije Star import, obeležio je rekordni broj prijavljenih kandidata, čak 34 preduzetnika koji stoje ispred uspeha 28 domaćih kompanije. Ispred čitavog EY tima izuzetno sam ponosan što će u desetogodišnjici našeg programa našu zemlju na svetskom takmičenju u Monte Karlu predstavljati dama preduzetnica“, rekao je Rakić.

Izrazio je zadovoljstvo što broj kandidata iz godine u godinu kontinuirano raste.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik 2021. godine, Jelena Popović-Bujić, predstavljaće Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godine, u junu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli: ASW Inženjering (Nemanja Avlijaš), Foka (Miroslav Radovanović), Gir (Bojan Radović), Goodwill Pharma (Zoltan Tamaš), Sćlarafia (Sonja i Dejan Kapetanović).

Izbor EY Preduzetnik godine je tradicionalno podržan i od strane Ministarstva privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.