U trendu

Problemi preduzetnika predstavljeni na prvoj sednici Saveta

BEOGRAD – Aktuelni problemi i pitanja značajna za poslovanje preduzetnika pokrenuti su u okviru prve sednice Saveta za preduzetništvo Privredne komore Srbije održanoj danas u Beogradu.

Na sednici, kojoj je prisustvovalo devet predstavnika preduzetnika iz cele Srbije, bilo je reči i o organizovanju Info dana vezanog za iniformisanje preduzetnika i javnosti o značaju Zakona o socijalnom preduzetništvu.

Direktor sektora za preduzetništvo PKS-a Branislava Simanić podsetila je da je početkom marta ove godine formiran Parlament preduzetnika Privredne komore Srbije, kao najviši organ odlučivanja kada je u pitanju srpsko preduzetništvo.

U okviru Parlamenta formiran i Savet za preduzetništvo kao manji operativni organ.

„Na sednici je planirano da se razmatraju aktuelne teme u poslovanju naših preduzetnika, a svakako će biti reči o organizovanju Info dana, vezanog za informisanje preduzetnika i javnosti značaju Zakona o socijalnom preduzetništvu, čija primena kreće na jesen“, kazala je Simanić.

Istakla je da je zakon usvejen početkom februara ove godine, kao i da je u skladu sa tim, u okviru PKS i Sektora za preduzetništvo, formirana i SEKCIJA za Socijalno preduzetništvo PKS-a.

Presednik Udruženja preduzetnika iz Zrenjanina i predsednik Parlamenta preduzetnika PKS-a Miroslav Đurić rekao je da će se zalagati da se u okviru Saveta pokrenu svi problemi sa kojima se suočavaju preduzetnici u Srbiji.

„Kroz naš rad biće obuhvačhene sve one teme i aktuelna problematika kada su u pitanju rad, način rada i poslovanja preduzetnika, kako samih radnji, tako i opštih udruženja preduzetnika na teritoriji Srbije“, naveo je Đurić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.