U trendu

Prodata fabrika „Sloboda aparati“ iz Cacka

ČAČAK – Fabrika „Sloboda aparati”, koja je proizvodila uređaje za domaćinstvo, prodata je kao pravno lice, na javnom nadmetanju u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, koja je do sada upravljala ovim dužnikom.

Po ceni od 390 miliona dinara, vlasnik ove nekadašnje fabrike kućnih aparata, postao je tročlani konzorcijum, koga čine DOO za proizvodnju, trgovinu i usluge „Evropa CBA” iz Čačka, kao predstavnik konzorcijuma, „Kit komerc” DOO iz Beograda i „Trgojug” DOO za trgovinu i posredovanje, prenosi Glas zapadne Srbije.

Predmet prodaje bilo je 15 objekata, fabričkih hala i poslovnih zgrada, koje su ili u mešovitoj svojini stečajnog dužnika ili s pravom državnine ili kao vanknjižno vlasništvo.

Na prodaji su bile i oprema i zalihe na lokaciji u Ljubiću, vozila i potraživnaja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

Privatizacija „Sloboda aparata” započeta je 2005. godine i nikada nije sprovedena. Pogoni su zatvoreni 2008. godine, a 2018. Privredni sud u Čačku, proglasio je bankrotstvo preduzeća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar