U trendu

Proizvoidjači mleka iz Srbije krenuli na protest u Beograd

Proizvodjači mleka u Srbiji krenuli su na protest u Beograd, nezadovoljni visinom premije, subvencija po grlu i do nedavno nekontrolisanim uvozom tog proizvoda, izjavio je danas vlasnik farme krava kod Pančeva Dejan Trajković.

On je za Betu rekao da ih lokalna policija od jutros zove i pita ko ide i gde.

„Ne verujemo Vučiću (Aleksandar, presednik Srbije) i nikom dok ne vidimo da se obećanja realizuju. Teško je razumeti da Vučić u sred sednice Skupštine najavi da se razmatra povećanje premija za mleko“, rekao je Trajković.

Vučić je sinoć rekao da razgovara sa premijerkom Anom Brnabić da se povećaju premije za mleko i da će za „sedam-osam dana obradovati poljoprivrednike“.

Proizvodjači mleka, kako je rekao Trajković, traže da se premija poveća sa deset dinara po litru na 20 dinara, subvencije po kravi sa 25.000 dinara na 40.000, utvrdi minimalna cena za otkup mleka kako mlekare ne bi ucenjivale poljoprivrednike u ruralnim krajevima gde nema više od jedne mlekare, pa ne mogu da biraju otkupljivača.

Trajković je rekao da su to mere za gašenje požara i da tek posle toga treba raditi na rešavanju problema u proizvodnji mleka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar