U trendu

Projekat jacanje cirkularne ekonomije u SR-nordijska iskustv

BEOGRAD – Ambasade Danske, Finske, Norveške i Švedske sprovele su projekat „Jačanje cirkularne ekonomije u Srbiji – nordijska iskustva“ i tim povodom sutra će biti održana završna konferencija u Privrednoj komori Srbije.

Projekat je realizovan uz podršku Nordijskog saveta ministara sa ciljem da se pomogne Srbiji u sprovođenju principa cirkularne ekonomije, razmene iskustava sa nordijskim zemljama, kao i podizanja svesti lokalnih partnera o važnosti i koristima primene cirkularne ekonomije, koja utiče kako na svakog pojedinca, tako i na društvo u celini.

Kroz nekoliko radionica tokom septembra i oktobra na temu cirkularne ekonomije, stručnjaci iz nordijskih zemalja prikazali su primere dobre prakse i ukazali na važnost i benefite cirkularne ekonomije.

Konferencije o rezultatima i značaju projekta već su održane u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, a na sutrašnjoj konferenciji obratiće se, kako su najavili organizatori, predsednik PKS Marko Čadež, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

Takođe, najavljeno je da će na konferenciji govoriti ambasador Finske Kimo Lahdevirta i šef Odeljenja za saradnju Delegacija Evropske unije Nikola Bertolini.

Konferencija u Beogradu je finalna u seriji događaja, a organizuje se u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije i Nordijskom poslovnom alijansom, navedeno je u saopštenju.

Konferencija će se prenositi uživo, a radni jezici biće srpski i engleski sa simultanim prevodom.

Svi zainteresovani, kako bi pratili događaj online, treba da se registruju registrujete na Zoom sastanak: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIocu-qrTIpHNFtO-X06ĐeqFoMm06ygZBj .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.