U trendu

Projekat obuka za mlade koji žele da prave video igre

BEOGRAD – Srpska asocijacija industrije videoigara (SGA) u saradnji sa Francuskim institutom i Gete institutom u Srbiji danas su objavili poziv za učešće u prokektu nazvanom Playng narratives namenjenom svima koji su zainteresovani za pravljenje video igara, saopšteno je na današnjoj konferneciji za novinare.

„Danas popodne ćemo objaviti otvoreni poziv za učešće u projektu koji je namenjen strip crtačima, animatorima, ilustratorima, kreativnim piscima, ljudima koji se bave kompjuterskom grafikom i dizajnom zvuka, jer je ideja da se radi timski, transdisciplinarno“, rekao je Relja Bobić iz SGA.

Najavio je da će učesnici projekta pohađati veliki broj predavanja i radionica koje će držati predavači iz Srbije, Francuske i Nemačke.

„Oni će imati prilike da rade na svojim prvim konceptima videoigara i na kraju da se pripremaju za sesiju koja ih očekuje u novembru u okviru manifestacije ‘Digitalni novembar’, kada očekujemo i zaokruživanje ovog projketnog ciklusa“, rekao je Bobić.

On je dodao da će veliki broj tih predavanja biti otvoren i za širu javnost, tako da ovaj program neće imati samo efekta na učesnike, već i na druge ljude u Srbiji koji su zainteresovani da rade na gejming projektima.

„Sve kompanije koje podržavaju projekat će u njemu aktivno uzeti učešće i nadamo se da će mladi kreativci razumeti vrednost koju jedan ovakav program može da im donese“, izjavio je Bobić.

On je dodao da će na jesen predavanja i radionice imati za temu tržišne efekte videoigara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.