U trendu

Promet blago povecan, mesovit ucinak BELEX indeksa

BEOGRAD – Promet na Beogradskoj berzi se poslednjeg trgovačkog dana u ovoj sedmici oporavio u odnosu na četvrtak, dok su indeksi zabeležili mešovite rezultate kako na dnevnom, tako i na nedeljnm nivou.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 18,5 miliona dinara (oko 157,8 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je skliznio na dnevnom nivou za još 0,1 odsto, a na nedeljnom je u minusu od 0,9 procenata, dok je BELEXlajn ostao stabilan na 1.668,97 poena, pri čemu je u poređenju s prošlom sedmicom jači za nešto više od 0,1 posto.

Kompanija“Dunav osiguranje“ je neutralisala deo gubitaka zabeleženih ove nedelje ojačavši na današnjoj sesiji za 2,6 odsto na 1.287 dinara, uz promet od 14 miliona dinara.

Sevojnička valjaonica aluminijuma Impol Seval je pala za 1,0 procenat na 4.700 dinara, uz realizaciju veću od 0,5 miliona dinara, a akcijama Aerodoma „Nikola Tesla“ je trgovano u iznosu od približno 0,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.500 dinara.

Naftna industrija Srbije je zaključila dan u minusu od 1,0 posto na 566 dinara po akciji, uz promet od 0,3 miliona dinara, dok su akcije Metalca iz Gornjeg Milanovca porasle za pola procenta na 1.699 dinara, a isprometovane su za 0,2 miliona dinara.

Vodoprivredno društvo „Dunav“ iz Bačke Palanke se zadržalo na nivou od 12.000 dinara i ostvarilo trgovanje vredno 0,2 miliona dinara.

Strani investitori nisu bili aktivni na tržištu akcija.

Pet serija državnih obveznica denominovanih u evrima, koje su namenjene izmirivanju obaveza države po osnovu restitucije, zabeležile su ukupan promet od približno 2,4 miliona dinara (20,3 hiljade evra).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar