U trendu

Protest Sindikata radnika EPS-a u Balkanskoj ulici

BEOGRAD – Članovi Sindikata radnika EPS-a okupili su se jutros ispred sedišta tog preduzeća u Balkanskoj ulici u Beogradu da bi, kako su rekli, iskazali svoje nezadovoljstvo stanjem u EPS-u i položajem radnika.

Predsednik tog sindikata Milan Đorđević rekao je da su njihovi najvažniji zahtevi da se radnicima EPS-a isporuči ugalj za ogrev domaćinstava i da im se vrate zarade koje su, kako tvrdi, bez osnova smanjivane.

Đorđević je rekao novinarima da rudari RB Kolubara kopaju ugalj na osnovu kojeg se dobija više od 54 odsto električne energije u našoj zemlji i da oni sada nemaju ugalj za ogrev svojih domaćinstava i porodica, iako većina njih živi u privatnim kućama i greje se na čvrsto gorivo.

Tvrdi i da umanjenje zarade radnicima EPS-a nije u skladu sa Kolektivnim ugovorom koji su potpisali sa Vladom Srbije.

Treći zahtev Sindikata radnika EPS-a odnosi se na, kako su rekli, nezadovoljstvo zbog odnosa poslovodstva i v.d. generalnog direktora EPS-a Milorada Grčića prema radnicima u EPS-u.

Đorđević tvrdi da unutrašnja kontrola EPS-a snima, prisluškuje i prati zaposlene i degradira ili otpušta nepodobne.

Takođe, Đorđević je zatražio da nadležni organi reaguju i utvrde šta se tamo događa.

Kako je rekao, ako ne dođe do dogovora sa poslovodstvom, radnici tog sindikata nastaviće proteste u svim ogranicima EPS-a. Đorđević nije isključio ni mogućnost generalnog štrajka.

Tokom protesta, koji je počeo jutros u devet sati, saobraćaj u Balkanskoj ulici je bio blokiran.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar