U trendu

Protok kontejnera porastao za 11,2 odsto u julu

Protok kontejnera u Kini porastao je u julu za 11,2 odsto na godišnjem nivou, dostigavši 26,36 miliona jedinica ekvivalenta dvadeset stopa, pokazuju podaci koje je u četvrtak objavilo Ministarstvo saobraćaja, prenosi Sinhua.

Stopa rasta bila je 4,7 procentnih poena veća nego u junu.

Protok kontejnera u kineskim lukama u julu porastao je za 5,7 odsto na godišnjem nivou, na 1,34 milijarde tona, preokrenuvši pad od 2,3 odsto u junu.

Ulaganja Kine u saobraćajna osnovna sredstva dostigla su 330,9 milijardi juana (oko 48,28 milijardi američkih dolara) u julu, što je povećanje od 4,1 odsto na godišnjem nivou.

Obim tereta u Kini u julu se u suštini vratio na nivo iz istog perioda prošle godine, a pad obima putnika je umanjen usled letnje sezone putovanja, izjavio je predstavnik ministarstva Su Đije.

Obim tereta se u julu smanjio za 0,8 odsto na godišnjem nivou, na 4,42 milijarde tona, u poređenju sa padom od 1,9 odsto u junu.

Prema objavljenim podacima, obim putnika u zemlji je u julu opao za 26,1 odsto na godišnjem nivou, što je poboljšanje u odnosu na pad od 31,4 odsto u junu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.