U trendu

Prva deonica Moravskog koridora gotova za manje godinu dana

BEOGRAD – Za manje od godinu dana biće završena deonica Moravskog koridora od Pojate do Kruševca, deonica Čačak – Kraljevo biće gotova sredinom 2023. a čitav autoput na tom koridoru najkasnije polovinom 2024. godine, rekao je danas direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Ukupna dužina Moravskog koridora je 112 kilometara sa 63 mosta, a radi se i kompletna hidrotehnička regulacija Zapadne Morave, u dužini od 59 km, podsetio je Antić.

Gostujući na TV Pink, on je istakao da je sada na koridoru 68 gradilišta sa gotovo 2.000 ljudi i da se noću izvode radovi koji ne podnose izuzetno visokre temperature.

Dodao je da se rade dodatna iskopavanja kod pet grobnica otkrivenih kod mesta Maskare na trasi autoputa ali da to neće ugroziti dalju dinamiku izgradnje.

Antić je rekao da su otvoreni radovi na 5,5 kilometara budućeg autoputa između Rume i Šapca, čija ukupna dužina je 21 km.

Dodao je da su tu radovi na mostu preko Save relizovani sa oko 40 procenata te da će biti završen krajem 2022. godine.

Antić je najavio da autoput od Rume do Šapca, zaključno sa mostom, biti završen u prvoj polovini 2023. godine.

Izneo je očekivanje da će brza saobraćajnica od 55 kilometara od Šapca do Loznice biti završena 2024. godine.

Antić je najavio da će prve aktivnosti na izgradnji most koji je kod Novog Sada deo obilaznice, ali i gradski most koji povezuje Bulevar Evrope sa Sremskom Kamenicom, početi ove godine.

Antić je najavio da će početkom 4. kvartala krenuti sa radovima na terenu od Niša ka Merošini, na autoputu Mira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.