U trendu

Prva na tržištu odobrava brze agroinvesticione kredite

NOVI SAD – OTP banka prva na našem tržištu kroz softversku platformu odobrava brze i investicione kredite, te je svojim inovativnim konceptom poslovanja značajno podigla standarde i otvorila nove mogućnosti za bržu i jeftiniju distribuciju finansijskih sredstava u sektoru poljoprivrednih proizvođača.

OTP banka Srbija je jedna od vodećih banaka na tržištu Srbije i pored klijenata u privredi i stanovništvu, u svom poslovanju već tradicionalno posebnu pažnju posvećuje agro sektoru, naročito razvijanju kvalitetnih proizvoda za registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Banka pruža značajnu podršku ovom segmentu klijenata svojom ponudom agro paketa i namenskim računom za registrovana poljoprivredna gazdinstva, a klijenti mogu birati između više vrsta kredita u zavisnosti od njihovih potreba.

Tako OTP banka nudi kredite za obrtna sredstva, investicione kredite za sve namene, kao i investicione kredite za kupovinu poljoprivrednog zemljišta i nekretnina.

Imajući u vidu da je pandemija ubrzala digitalizaciju u svim sferama poslovanja, OTP banka je takođe dodatno razvila digitalne usluge za klijente kako bi im pomogla i pružila svu neophodnu podršku.

Pored ubrzanog napretka u digitalizaciji, u poslednje vreme OTP banka se može pohvaliti da u svojoj ponudi još od 2013. godine ima brze kredite za poljoprivrednike koji se odobravaju kroz softversku platformu i da je prva banka u regionu koja je uvela ovako inovativan pristup.

Ova metoda se pokazala kao veoma efikasna i rezultira brzim odgovorom, što u praksi znači da klijent u roku od sat vremena ima odgovor na kreditni zahtev.

Novina u Srbiji je da OTP banka prva na tržištu kreće sa odobravanjem investicionih kredita bez hipoteke na rok do pet godina kroz softversku platformu.

Sama platforma ima veliki kapacitet i mogućnost da obradi preko 100 zahteva u jednom satu, uz vreme obrade od oko 30 minuta po klijentu.

Preciznost same platforme je toliko velika da se prvi put u Srbiji odobravaju investicioni krediti za poljoprivredna gazdinstva na period od 60 meseci bez kolaterala, zaloge ili žiranata do iznosa od 50.000 evra.

Način otplate ovih kredita može biti mesečno, tromesečno, šestomesečno i godišnje, uz korišćenje grejs perioda.

Namena kredita je finansiranje obrtnih sredstava i investicija u mašine i opremu za poljoprivrednu delatnost, a da bi ova jedinstvena ponuda bila još atraktivnija, OTP banka je obezbedila i specijalne kamate za klijente koji koriste ovaj proizvod, a koje su značajno povoljnije od standardnih.

Uz značajna ulaganja u digitalizaciju i automatizaciju procesa, Evropski investicioni fond (EIF) je prepoznao kvalitet OTP banke i odobrio posebne uslove podrške za ovako značajno unapređenje u finansiranja poljoprivrede.

Pored specijalnih kreditnih ponuda, OTP banka je omogućila brzi proces odobravanja i za kredite koje subvencioniše Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Zahtevi za navedene kredite, kao i ostale usluge i proizvode za registrovana poljoprivredna gazdinstva, mogu se podneti u svim ekspoziturama širom Srbije.

Stručnjaci OTP banke su dostupni klijentima za savetovanje u vezi s modelom finansiranja investicija ili korišćenjem aktuelnih programa subvencija, kako bi se od mnoštva ponuda izabrale najbolje, po meri svakog klijenta pojedinačno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.