U trendu

Prva Woom onlajn konferencija u SR: Zemlje u regionu treba više da sarađuju

BEOGRAD – Zemlje u regionu treba više da sarađuju i koriste prednosti susedstva, ali i iskustva svakog tržišta pojedinačno, poručili su učesnici prve Woom onlajn konferencije u Srbiji na temu „Šta je nova biznis realnost za 2023. godinu“.

Neke od tema koje su izazvale najveću diskusiju, u četvrtak, bila su predviđanja kretanja referentne kamatne stope na tržištima SAD i EU, kao i njihov uticaj na ekonomije našeg regiona, ali i kakva je budućnost investicija u doba krize i na koji način se pomaže u donošenju investicionih odluka, saopštili su organizatori.

Ovakve onlajn konferencije su, kako je navedeno, efikasan i brz način diskusije na tekuće teme, važne u kontekstu zaštite životne sredine, jasne u stvaranju i slanju poruke definisanim ciljnim grupama.

Neki od govornika na ovoj konferenicji su bili generalni direktor MK Group Mihailo Janković, direktor i urednik Nedeljnika Veljko Lalić, finansijski ekspert ex JP Morgan Vladimir Đukanović i direktor Fima Invest Milan Horvat, dok je moderator bila Jelena Krstović konsultant i direktor Corpo Public Affairs.

Krstovićeva je rekla da veruje da tržište na našim prostorima zahteva više diskusije o aktuelnim ekonomskim i savremenim temama, kao i da će woom onlajn konferencije biti mesto gde će stručni pojednici moći da odgovore na pitanja i izazove na različite teme koje su upravo tiču glavnih diskusija koje se na konferenciji potežu.

„Verujem da tržište Srbije i našeg regiona traži više razgovora na ekonomske i druge aktuelne teme savremenog života i održivog poslovanja. Woom online konferencije biće upravo mesto gde će se stručni i elokventni pojedinci iz različitih oblasti razvoja zelene energije, EU perspektiva, administracije, savremenog biznisa, preduzetništva, energetskog, digitalnog, marketing i bankarskog sektora susretati i pokušati da odgovore na teme koje predstavljaju izazove današnjeg poslovanja i ukazuju na trendove u kojima će se kretati naša savremena realnost“, navela je ona.

Krstovićeva dodaje da će upravo sve ove teme razvijati u narednom periodu sa lokalnim i međunarodnim partnerima u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.