U trendu

Prvi avion Er Montenegra sleteo u Beograd

BEOGRAD – Prvi avion kompanije Er Montenegro na komercijalnom letu, koji je u danas u 08.45 doleteo iz Podgorice na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, dočekan je svečano, vodenim lukom.

Avionom novog crnogorskog nacionalnog avioprevoznika doputovali su ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović i izvršni direktor Er Montenegra Predrag Todorović, a njih je dočekao izvršni direktor za komercijalne poslove Aerodroma „Nikola Tesla“ Miodrag Mirković.

Neposredno po sletanju, crnogorski ministar Milatović je rekao da je ovaj let rezultat obećanja koje je vlada Crne Gore dala pre nove godine, da će novu nacionalnu aviokompaniju staviti na noge pre početka glavne turističke sezone.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je prvi komercijalni let bio upravo za Beograd. Na taj način smo dodatno osnažili avio dostupnost Crne Gore jednom od naših najvećih i najznačajnijih turističkih emitivnih tržišta, a to je tržište Srbije. Dodatno smo, na taj način, osnažili i ekonomsku saradnju između dve zemlje“, rekao je Milatović.

Crnogorski ministar je podsetio da je 2019. godine iz Srbije u Crnu Goru došlo više od 400.000 turista i dodao da je Crna Gora uradila sve na pripremi turističke sezone da se „odvija na najbolji mogući način u ovogodišnjim okolnostima“.

Izvršni direktor Er Montenegra Predrag Todorović je rekao da je nova crnogorska nacionalna aviokompanija osnovana 8. februara ove godine.

„U roku od samo nekoliko meseci uspeli smo da osposobimo aviokompaniju i da je postavimo na noge. Posebna nam je čast što je naš prvi komercijalni let upravo ka aerodromu ‘Nikola Tesla’ i ka Beogradu, zato što će Beograd definitivno biti jedna od naših glavnih destinacija u narednom periodu. To je prirodno, to je normalno“, rekao je Todorović.

Izvršni direktor za komercijalne poslove Aerodroma „Nikola Tesla“ Miodrag Mirković izrazio je zadovoljstvo što je Beograd ponovo povezan sa Crnom Gorom novom crnogorskom aviokompanijom.

„Crnogorsko tržište je za Aerodrom ‘Nikola Tesla’ izuzetno značajno. Podgorica i Tivat su među pet najposećenijih destinacija sa našeg aerodroma. Računamo da će ove sezone Crna Gora biti jedna od najposećenijih destinacija. Kompanija Er Montenegro će od danas povezivati sa Tivtom i Podgoricom na dnevnom nivou, sa dosta letova“, rekao je Mirković.

Prema njegovim rečima, ovo tržište ima kapacitet za dve kompanije, Er Srbiju i Er Montenegro.

On je dodao da se Aerodrom „Nikola Tesla“ nalazi usred radova i da očekuje nastavak razvoja saobraćaja, kako u Beogradu, tako i u regionu.

Pored aviona Embraer 195 koji je jutros sleteo na Surčin, Er Montenegro je iznajmio još jedan Embraer 190 od nemačke aviokompanije German Airways.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar