U trendu

Prvi minibus za prevoz seoskog stanovnistva stigao u Rekovac

REKOVAC – Drugi od 18 minibuseva koje je Ministarstvo za brigu o selu nabavilo za prevoz seoskog stanovništva stigao je u opštinu Rekovac.

U prvoj vožnji minibusom resorni ministar Milan Krkobabić je istakao da će se sada po ovoj opštini putovati brže i lakše.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević izjavio je da ta opština ima planinska sela udaljena i do 30 km i da će minibus služiti za besplatan prevoz stanovnika tih sela zbog čega je dobijanje minibusa značajno za Rekovac, saopštilo je Ministarstvo za brigu o selu.

Prema njegovim rečima neka naseljena mesta koja nikada nisu imala organizovan prevoz, sada će biti uključena u linijski prevoz.

Učiteljica u osnovnoj školi u selu Dragovo Tatjana Antonijević je istakla da ovaj minibus mnogo znači meštanima, kao i deci koja su do sada pešačila kilometrima do škole.
Ministarstvo za brigu o selu je prošle godine za nabavku minibuseva odvojilo 120 miliona dinara, a prvi minibus kupljen tim sredstvima, nedavno je stigao u Kuršumliju.

Ista suma za nabavku minibuseva izdvojena je i ove godine, javni konkurs je trajao do 21. aprila i uskoro se očekuje dodela sredstava najbolje rangiranim opštinama i gradovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.