U trendu

Prvi sajam automobila u Evropi posle pandemije

BEOGRAD – Sajam automobila „ĐOR ECO BG CAR SHOW 07“ i 14. Sajam motocikala „Motopašhion“ koji će biti održan od 12. do 15. maja na Beogradskom sajmu okupiće najpoznatije brednove iz automobilske industije, a akcenat će biti na električnim i hibridnim vozilima, najavljeno je danas na konferenciji za novinare organizatora manifestiacije.

„Organizacija sajma je bio kompleksan posao, jer nema u ponudi automobila s čim se suočavaju proizvođači i uvoznici. Biće ukupno 28 marki automobila koje će u Hali 1 predstaviti preko 50 premijera, od čega više od pola čine vozila na električni pogon, a ostale premijere su hibridi“, rekao je Zoran Lupšić iz Beogradskog sajma.

Istakao je da će to biti prvi sajam automobila u Evropi koji se organizuje posle pandemije kovida 19.

„U Hali 4 predstaviće se više od 50 brendova moticikala, a imaćemo i veliku ponudu mopeda, skutera i kvadova. Ovaj sajam nije primarno prodajni, za razliku od ranijih sajmova, ali će svi posetioci biti prezadovoljni onim što će moći da vide“, rekao je Lupšić.

Dodao je da će prateća oprema biti predstavljena u halama 1 i 2a, gde će biti izloženi i solarni moduli i punjači, dok će u Hali 3 posetioci moći da vide oldtajmere.

Lupušić je najavio da će u Hali 1 biti izložen solarni automobil koji je italijanski predstavnik na trkama ovih automobila, a dizajnirao ga je profesor Fakulteta primenjene umetnosti u Beogradu Marko Luković u saradnji sa Univerzitetom u Bolonji.

Posetioci će u Hali 3a videti izložbu „Zastava automibila“ na kojoj će biti predstavljen kompletan proizvodni program bivše kragujevačke autoindsutrije, od prvog fiće iz 1955. godine do kabriolet verzije juga za američko tržište.

Lupšić je najavio i brojne propratne događaje, poput stručnih panela o elektromobilnosti i korišćenja vodonika kao goriva, izbora za mis sajma i druge.

On je najavio da će u prodaji biti porodične karte za sajam čija cena će biti snižena u odnosu na pojedinačne ulaznice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar