U trendu

Prvi stanovi za snage bezbednosti gotovi u VR krajem februara

BEOGRAD – Prvi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti biće završeni krajem februara ili početkom marta u Vranju, rekla je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i najavila da će do kraja aprila biti raspisani tenderi za izgradnju ukupno oko 8.000 stanova.

„Jedina izmena u ovom predlogu zakona jeste povećanje maksimalne spratnosti zgrada sa šest na osam spratova“, rekla je Mihajlović u Skupštini Srbije obrazlažući predlog izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Inače, u okviru Projekta stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti trenutno se izvode radovi u šest gradova u okviru 1 A faze od ukupno 1.530 stanova.

U Nišu se gradi 190 stanova, u Vranju 186 stanova, u Kraljevu 200, u Kragujevcu 216, u Novom Sadu 548 i u Sremskoj Mitrovici 190 stanova.

Pored toga, započeta je izgradnja još 438 stanova u Novom Sadu u okviru I B faze.

Za izgradnju prvih 250 stanova u Beogradu za pripadnike snaga bezbednosti na lokaciji „Lakat krivina“ u Zemunu u toku je izbor izvođača radova, rečeno je ranije Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Planirano je da se u blizini „Lakat krivine“ kod Galenike, kako je ranije najavljeno, izgradi ukupno 1.000 stanova.

Ukupno je u okviru I B faze u pripremi izgradnja oko 6.500 stanova u Beogradu, Vranju, Kraljevu, Kragujevcu i Nišu.

U okviru tog projekta (I A i I B faza) planirano je da bude izgrađeno ukupno oko 8.000 stanova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar