Put Kragujevac-Batočina mora biti završen u martu 2020.

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da put Kragujevac-Batočina mora biti završen do kraja marta 2020. godine.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlovićeva je u razgovoru sa učesnicima u izgradnji tog puta koji je važan za povezivanje Kragujevca s drumskim Koridorom 10 rekla da nije zadovoljna efikasnošću radova i koordinacijom među učesnicima u projektu.

„Za Ministarstvo je svaki projekat važan, bilo da je on mali ili veliki, jer na tzv. malim projektima, kakav je deonica od pet kilometara puta, svi treba da pokažu da su sposobni da rade i na mnogo većim projektima kakve ćemo kao država raditi u narednom periodu. Za nas je završetak puta Kragujevac-Batočina pođednako važan kao i auto-putevi koje gradimo i deonice pruga koje modernizujemo”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da očekuje da „investitor, izvođač i projektant rešavaju probleme, da ispoštuju dogovor i da ova deonica bude završena do kraja marta 2020. godine“.

Sastanku su prisustvovali predstavnici investitora, JP “Putevi Srbije”, izvođača “PZP Kragujevac”, projektanta Saobraćajnog instituta CIP, kao i direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.