U trendu

Putin: Odluka OPEK+ ima za cilj stvaranje stabilnosti na

SANKT PETERBURG – Odluka OPEK+ da smanji proizvodnju nafte za dva miliona barela dnevno ima za cilj stvaranje stabilnosti na svetskim energetskim tržištima, a ne da stvara probleme nekome, izjavio je danas predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamedom Bin Zajedom al Nahjanom u Sankt Peterburgu.

„Aktivno radimo u okviru sporazuma OPEK+. Znam vaš stav.
Naše akcije, naše odluke nisu uperene ni protiv koga, ne radimo to da bismo nekome stvarali probleme“, rekao je Putin, prenela je agencija TAS S.

Kako je istakao ruski predsednik, njihovo delovanje je usmereno na stvaranje stabilnosti na svetskim energetskim tržištima, kako bi se i potrošači energenata, i oni koji su uključeni u proizvodnju, dobavljači na svetskim tržištima osećali smireno, stabilno i samopouzdano, kako bi snabdevanje i potrošnja ostali u ravnoteži.

Prema njegovim rečima, dve zemlje uvek odgovaraju na potrebe tržišta, uzimajući u obzir aktuelna dešavanja.

Putin je rekao da se bilateralni odnosi Rusije i UAE „razvijaju veoma uspešno“.

„Prošle godine je rast trgovinskog prometa iznosio 65 odsto, a ove godine, uprkos svim poteškoćama, rast se nastavlja – ne tako veliki kao prošle godine, ali ipak 17 odsto“, zaključio je ruski predsednik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar