U trendu

Putin: Razjasniti Nemačkoj plaćanje gasa u rubljama

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin je, posle razgovora juče sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem, dao nalog svom pomoćniku za ekonomska pitanja Maksimu Oreškinu da kontaktira nemačku stranu, kako bi razjasnio mehanizam plaćanja gasa u rubljama, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je naveo da je Putin dosta detaljno informisao Šolca o plaćanju gasa u rubljama, ali da je, u cilju podizanja tih objašnjenja na viši stručni nivo, nakon razgovora dao nalog Oreškinu da pozove pomoćnika za ekonomska pitanja nemačkog kancelara Jorga Kukisa.

Oreškin je sinoć zvao Kukisa i apsolutno sadržajno, bez ikakve politike, objasnio kako izgleda rad tog sistema, naveo je Peskov, prenosi RIA Novosti.

„Kao što smo i govorili, za korisnike ruskog gasa koji plaćaju isporuke, faktički neće biti nikakvih promena. U svakom slučaju oni će kupiti rublje u vrednosti valute koja je navedena u ugovorima“, naveo je Peskov.

Istakao je da Rusija ostaje dosledna svojim obavezama iz važećih ugovora i sporazuma i u pogledu količine i u pogledu cene gasa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.