U trendu

Putnici na britanskim aerodromima da se spreme za kašnjenje letova

LONDON – Britanska ministarka unutrašnjih poslova Suela Braverman upozorila je danas da bi planirani štrajkovi radnika u pograničnim službama na glavnim aerodromima, uključujući Hitrou i Getvik tokom božićnog perioda, mogli da izazovu kašnjenja letova.

Radnici pograničnih službi na nekoliko britanskih aerodroma stupiće u osmodnevni štrajk ovog meseca zbog spora oko plata, što preti ogromnim poremećajima planiranih putovanja u jednom od najprometnijih perioda u godini, prenosi Rojters.

Bravermanova je rekla da bi ljudi trebalo pažljivo da razmisle o planiranim putovanjima avionom u inostranstvo narednih nedelja.

„Možda će njihov povratak u zemlju kasniti. Bezbednost na granici je moj prioritet broj jedan o kojem se ne može pregovarati“, rekla je ona novinarima.

Sindikat PCS saopštio je da će oko 2.000-3.000 zaposlenih u britanskom Ministarstvu unutrašnjih poslova biti uključeno u proteste svakog dana, osim jednog, u periodu između 23. i 31. decembra.

List Tajms je izvestio da bi ova akcija mogla da dovede do povećanja otkazivanja do 30 posto letova tih dana.

Hitrou i drugi aerodromi su saopštili da rade s avio-kompanijama i pograničnim službama na tome da poremećaji budu ublaženi.

Britanija se suočava u decembru sa štrajkovima širom zemlje u mnogim industrijama, pri čemu su za sledeću nedelju najavljene obustave rada železničara i medicinskih sestara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar